top of page

Literatuur & quotes

Quotes

Theo Drummen

"Het hoogste persoonlijke levensdoel is om erachter te komen waar je unieke, persoonlijke talenten liggen. Bij het achterhalen en verdiepen van je talenten zijn de daarbij ervaren passie en het ogenschijnlijke toeval je persoonlijk kompas"

Napoleon Hill

"Cherish your visions and your dreams as they are the children of your soul; the blueprints of your ultimate achievements"

 

 

Literatuur

Elizabeth Gilbert: "The Big Magic, creative living beyond fear"

In haar boek wordt op een inspirerende manier beschreven hoe ideeën eigenlijk levende materie is die ook bewustzijn hebben.

En zo kan het zijn dat mensen ideeën krijgen, omdat het idee hun 'bezoekt'. En als de ontvanger het idee met begeestering ontvangt en uitwerkt dan ontstaat volgens de schrijfster een wonderbaarlijke samenwerking tussen het idee en de ontvanger resp. uitwerker ervan. Een belangrijke indicator voor deze click tussen het Idee en de ontvanger is het feit dat zich een serie van synchrone voorvallen voordoet, die de ontvanger ondersteunt het uitwerkingspad succesvol te doorlopen. Maar... ze beschrijft ook hoe het idee de ontvanger kan verlaten en haar elders zoekt; ze beschrijft voorvallen uit haar leven waar de ideeën op een wonderbaarlijke manier van eigenaar wisselen.

Ellen Nijssen: "Dankzij Dorien, Over de grens"

Op een pakkende manier beschrijft Ellen Nijssen hoe haar nichtje Dorien, na te zijn verongelukt, nog op een sprituele manier in haar leven blijft en er subtiele boodschappen van 'gene zijde' worden ontvangen. Daarnaast is ook de emigratiestap van haar en haar gezin op een illustratieve manier beschreven en last but not least maakt ze een herkenabre vergelijking tussen het leven van nu en vroeger. Zonder zaken op te dringen of te idealiseren, neemt ze de lezer aan de hand en verhaalt in feite dus 3 manieren het aspect van 'Over de grens', de scheidingslijn tussen leven en dood, de grens tussen vroeger en nu alsook de ingrijpende emigratie naar la Douce France.

Maryse Allen: "Kleuren naar Vrijheid, Creativiteit als Levensbron"

Op een aangrijpende manier beschrijft Maryse hoe haar hartkwaal haar jonge leven beheerste en haar bijna dood ervaringen haar ook in contact lieten komen met de meest fantastische kleuren die men zich maar kan voorstellen. Nadat ze succesvol aan de hartaandoening is geöpereerd, ervaart ze het verbreken met het contact met de prachtige kleurenwereld eerst als een buitengewoon gemis; maar nadat ze Vedic Art leert kennen, maakt dit gemis plaats voor een enorme nieuwe dimensie in haar leven; ze maakt zich Vedic Art niet alleen meester als methode om intuïtief en in alle kleurenpract te schildreen maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een uiterst veelzijdige en inspirerende Vedic Art teacher respectievelijk ambassadrice.

Linda Keen: "Intuïtieve Ontwikkeling"

Het boek bestaat uit een romandeel en een werkboekdeel. In het romangedeelte wordt beschreven hoe de hoofdpersoon in de roman gaandeweg wordt ingewijd in de wereld van aura's en chakra's en zich ontwikkeld tot energetisch healer. Het werkboekgedeelte bevat een hele reeks interessante oefeningen die heel eenvoudig zijn beschreven en wonderbaarlijk goed werken. De oefeningen zijn veelal gebaseerd op visualisatie, een heel krachtig middel om je te ontspannen,  meer in balans te komen en je intuïtie te ontwikkelen. 

Stephen Covey: "De Achtste Eigenschap",

Na de best-seller "The Seven Habits", waarvan wereldwijd 12 miljoen exemplaren verkocht zijn, geeft Covey in dit boek heel treffend aan dat we al lang niet meer in het Industriële tijdperk zitten, waar mensen net als geld en machines als "middelen" worden gezien. Nee, zegt Covey, we zitten alllang in een nieuw tijdperk, namelijk dat van "De Kenniswerkers". Een tijdperk waar mensen er belang aan hechten enthousiast te zijn, passie te ervaren en het gevoel te hebben dat ze van belang zijn.

bottom of page