top of page

SCHILDERIJEN & TEKENINGEN

Net als met fotografie ben ik rond mijn studententijd begonnen met aquarelleren en het maken van pentekeningen. In het begin probeerde ik een bestaand werk zo goed mogelijk na te maken, zoals onderstaand de aquarel van de paardenrace van Vaarzon Morel en de Geisha naar Knops. Een fase later werkte ik dan veelal een motief uit dat ik zelf tijdens vakantie of op reis middels foto had vastgelegd. Zoals onderstaand de houtskooltekening van het Groot Begijnenhof te Leuven.

In de loop der jaren heb ik de nodige werken gemaakt die ik dan bij een speciale gelegenheid cadeau deed aan vrienden; soms komt zo'n creatie jaren later weer 'terug op het nest', zoals de genoemde houtskooltekening. Het heeft zijn tijd bij de ontvanger er dan op zitten en het wordt respectvol aan de creator aangeboden die het met grote dankbaarheid weer toe kan voegen aan de eigen collectie.

Het afgelopen decennium ben ik van aquarelleren overgestapt naar schilderen met acryl; de veelheid aan briljante kleuren en vooral het snelle drogingsproces zijn, ten opzichte van het klassiekere olieverfschilderen, aantrekkelijk voordelen. Maar met acryl kun je dekkend werken maar voldoende verdund is het 'glaceren', werken in 'gestapelde' transparante laagjes, ook mogelijk. 

In onderstaande collage is het schilderij van Banff in Canada, naar een foto van mijn dochter Julie tijdens haar trip naar de VS en Canada, ook in acryl gemaakt, De 'vriendschap'met acryl heeft een extra bijzondere dimensie gekregen nadat ik de afgelopen jaren Vedic Art heb ontmoet; zie deze werken verderop onder Portfolio/Vedic Art.

En 'deep down' voel ik dat het gebruik van olieverf me ook nog 'roept', het rijpingsproces van de langzaam drogende verven, de bedwelmende terpentinegeur die zoveel dierbare herinneringen aan de creaties van mijn vader en oom losmaken, zullen op enig moment weer hun toetrede in mijn Creatieve Leven gaan doen. Maar alles op zijn tijd .....

bottom of page