top of page

OVER THEO

Foto

Al op jonge leeftijd was ik gefascineerd door het maken van kunstobjecten en mooie  gebruiks-voorwerpen. Mijn zeer creatieve vader Jan Drummen was enorm bedreven in het maken van allerlei prachtige objecten, van meubels tot kunst-voorwerpen en mijn moeder Frieda Drummen-Bovens maakte fraaie combinaties van acrylverf en droogbloemen en exposeerde regelmatig en kreeg veel bijval met haar inventieve creaties. 

En last but not least is mijn oom Sjef Drummen als enorme inspirator te noemen die een zéér veelzijdig kunstenaar was en onder andere schilderijen, sculpturen, tekeningen, bronzen beelden en kruiswegstaties maakte. In mijn beleving was hij de Godfather van de familie, erg charismatisch en een fantàstisch kunstenaar.

 

027-001_edited_edited.jpg
013_edited_edited.jpg
011_edited_edited.jpg
Kandelaarvs2_edited_edited.jpg

Achteraf gezien heeft deze creatieve vorming tijdens mijn jeugd een onuitwisbare invloed en daarmee een blauwdruk op mijn verdere leven gehad; het was dus eigenlijk wel te verwachten dat het creëren een vaste waarde in mijn leven zou blijven.

 

Na mijn studie werktuigbouwkunde in Aken, Duitsland was ik 25 jaar actief in een scala van funties, waarvan ongeveer de helft van die tijd in managementposities. Maar in dat soort posities was, achteraf bezien, mijn sensitiviteit in rationele processen, voor mijn idee een te hinderlijke eigenschap; een die eerder energie koste dan gaf. In een creatieve omgeving is dat juist andersom en is de combinatie van gevoel & intuïtie juist de brandstof voor creatieve processen. Op enig moment kwam dan ook het idee boven drijven om alle opgedane levenservaring te gebruiken voor een eigen activiteit waar wij als gezin, de connectie met de natuur, de individuele vrijheid en onze passies weer meer centraal dienden komen te staan. De emigratie met mijn gezin naar Frankrijk in 2006 was dan ook een enorme mijlpaal in het verleggen van de levensprioriteiten; het 'Hebben' (imago, status, inkomen, invloed) afbouwend en het 'Zijn' (Intuïtie, authenticiteir, meer aansluiting tot de natuur, meer tijd voor jezelf, je gezin en je passies) werd weer meer de levensprioriteit. Creatieve activiteiten als schilderen, fotograferen, koken, wijn & likeur maken, gastronomie en hoogwaardig klussen gaven steeds meer enorme voldoening.

De afgelopen jaren heeft het schilderen via Vedic Art op het vlak van Creativiteit nog een extra, wonderbaarlijke dimensie ontsloten. Middels deze op 17 Vedische principes gebaseerde schildermethode ontdek je de intuïtieve weg naar je creatieve essentie, die in iedereen schuilt. Het bezielende aan Vedic Art is dat je je niet alleen de schildertechnische basiskennis eigen maakt, maar je persoonlijke creativiteit (her)ontdekt en je meer en meer bewust wordt van je innerlijk bewustzijn, jouw eigen Kern.

Tot slot mijn levensles: 'Het leven is in feite een grote bewegwijzering van tegen- en meevallers die, als je daar voor open staat, je allemaal helpen je levensweg en -missie te vinden. Achteraf is het vroege overlijden van mijn 22-jarige broer (ik was toen 19) juist de invloedsfactor geweest, die me gestimuleerd heeft om veel holistischer, vrijer en creatiever in het leven te gaan staan.

Durf je leven in te richten door te vertrouwen op je intuïtie en gevoel, twijfel nooit aan jezelf (hooguit aan tijdelijke omstandigheden) en zie jouw onhebbelijkheden juist als de unieke persoonlijke karaktereigenschappen, waardoor ergens die unieke levensrol op jou ligt te wachten die bij jou past zoals jij Bent...

Naar mijn stellige beleving is Creëren een van de meest voldoening schenkende bezigheden in het leven, in het 'Hier & Nu' en is ook een inspiratiebron voor anderen en daarmee de drijvende kracht richting een nieuwe,

Verlichte Wereld die nooit eerder zo'n behoefte had aan een gigantische transformatie.

Heb je voor jouw gevoel eenmaal jouw ideale levensinvulling ruwweg voor ogen, omarm dan de wonderbaarlijke synchrone voorvallen die je nog dichter bij jezelf en daardoor ook bij jouw ideale levensvervulling zullen gaan brengen. En omring je met inspirerende gelijkdenkenden en gaandeweg zul je versteld staan hoe je je levensinrichting zelf kunt vormgeven;

over Creëren gesproken....'

Partners.JPG
bottom of page